Švestky vložte do misky, zalijte brandy a nechte přes noc marinovat.
Křídla opláchněte vodou, dobře osušte a ze všech stran zprudka opečte na pánvi s olejem. Dejte je do hlubokého pekáčku, promíchejte s protlakem, solí, medem a pepřem. Přidejte lístky tymiánu, švestky a brandy, zakryjte fólií a nechte minimálně 2 hodiny odležet.
Troubu nahřejte na 190 °C. Do pekáčku k masu přidejte nakrájené šalotky a rajčata, přiklopte a dejte péct. Po 20 minutách snižte teplotu na 150 °C a pečte dalších 30–40 minut.
Pekáček vyndejte a křídla v něm nechte ještě 10 minut dojít. Omáčku podle chuti přisolte a přislaďte.
Křidélka v kloubu přesekneme, letku odsekneme a vložíme do mísy.
V kastrůlku rozpustíme cukr na karamel, zalijeme čajem…
více o Kuřecí křídla v čaji s chilli
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Uděláme si klasické palačinky. Zelí uvaříme přidáme na kostičky nakrájené uzené a nasekané houby (podušené). Palačinky…
více o Palačinky se zelím a uzeným
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, česnek a salám. Osolíme, opepříme. Chvilku restujeme a poté přidáme hrášek s…
více o Raz dva rizoto jednodušší
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu