Švestky vložte do misky, zalijte brandy a nechte přes noc marinovat.
Křídla opláchněte vodou, dobře osušte a ze všech stran zprudka opečte na pánvi s olejem. Dejte je do hlubokého pekáčku, promíchejte s protlakem, solí, medem a pepřem. Přidejte lístky tymiánu, švestky a brandy, zakryjte fólií a nechte minimálně 2 hodiny odležet.
Troubu nahřejte na 190 °C. Do pekáčku k masu přidejte nakrájené šalotky a rajčata, přiklopte a dejte péct. Po 20 minutách snižte teplotu na 150 °C a pečte dalších 30–40 minut.
Pekáček vyndejte a křídla v něm nechte ještě 10 minut dojít. Omáčku podle chuti přisolte a přislaďte.
Křidélka v kloubu přesekneme, letku odsekneme a vložíme do mísy.
V kastrůlku rozpustíme cukr na karamel, zalijeme čajem…
více o Kuřecí křídla v čaji s chilli
Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na drobné nudličky¨nakrájené kuřecí maso, orestujeme, přidáme na nudličky…
více o Kuřecí rychlovka – dáštamkari
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme).
…
více o Domácí tmavý chléb s ořechy