Švestky vložte do misky, zalijte brandy a nechte přes noc marinovat.
Křídla opláchněte vodou, dobře osušte a ze všech stran zprudka opečte na pánvi s olejem. Dejte je do hlubokého pekáčku, promíchejte s protlakem, solí, medem a pepřem. Přidejte lístky tymiánu, švestky a brandy, zakryjte fólií a nechte minimálně 2 hodiny odležet.
Troubu nahřejte na 190 °C. Do pekáčku k masu přidejte nakrájené šalotky a rajčata, přiklopte a dejte péct. Po 20 minutách snižte teplotu na 150 °C a pečte dalších 30–40 minut.
Pekáček vyndejte a křídla v něm nechte ještě 10 minut dojít. Omáčku podle chuti přisolte a přislaďte.
Křidélka v kloubu přesekneme, letku odsekneme a vložíme do mísy.
V kastrůlku rozpustíme cukr na karamel, zalijeme čajem…
více o Kuřecí křídla v čaji s chilli
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
Paštičky se dělají z list. těsta. Těsto vyválet a vykrajovat kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávat na…
více o Sýrové paštičky švýcarské