Kolena nejprve očistíme. Poté nasolíme a očesnekujeme a spolu s cibulí, novým kořením a bobkovým listem vaříme asi 2 až 2,5 hodiny. Vytáhneme, necháme okapat a vložíme na plech. Mírně podlijeme olejem a pečeme v troubě přibližně na 180 °C. Během pečení podléváme. Pečeme minimálně další hodinu. Cílem je zcela měkké maso. Během pečení potíráme směsí z medu, česneku a koření.
Asi 30 minut před dopečením vložíme na čtvrtky nakrájená oloupaná jablka a pečeme společně. Chutě se propojí. Po dopečení kolena vyjmeme a zbylou šťávu scedíme. Přidáme červené víno a ještě povaříme. Omáčka poslouží jako ozdoba či podklad pod kolena.
K tomuto masu podáváme pečivo, hořčici, jablka s křenem, kysané zelí nebo domácí nakládané okurky.
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Paprikové lusky nasucho opražíme na pánvi až začnou hnědnout. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Poté z…
více o Pařené papriky (Bulharsko)
Vše smíchat dohromady, nalít do lahve a užít si pěkné Vánoce!
Je možné část Salka vyměnit za pikao, nebo Tatra mléko…
více o Vaječný likér snadno a rychle
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou