Kolena nejprve očistíme. Poté nasolíme a očesnekujeme a spolu s cibulí, novým kořením a bobkovým listem vaříme asi 2 až 2,5 hodiny. Vytáhneme, necháme okapat a vložíme na plech. Mírně podlijeme olejem a pečeme v troubě přibližně na 180 °C. Během pečení podléváme. Pečeme minimálně další hodinu. Cílem je zcela měkké maso. Během pečení potíráme směsí z medu, česneku a koření.
Asi 30 minut před dopečením vložíme na čtvrtky nakrájená oloupaná jablka a pečeme společně. Chutě se propojí. Po dopečení kolena vyjmeme a zbylou šťávu scedíme. Přidáme červené víno a ještě povaříme. Omáčka poslouží jako ozdoba či podklad pod kolena.
K tomuto masu podáváme pečivo, hořčici, jablka s křenem, kysané zelí nebo domácí nakládané okurky.
Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme protlak, kuličky pepře a nového koření, bobkový list a necháme…
více o Jednoduchá rajská omáčka
Mouku prosijeme sítem se sodou a dále vmícháme ostatní přísady a vypracujeme hladké těsto. Bochníkem asi 20x bouchneme…
více o Perníkové figurky na stromeček
**Korpus: ** vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme…
více o Banánová bleskovka – dort
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení