Kolena nejprve očistíme. Poté nasolíme a očesnekujeme a spolu s cibulí, novým kořením a bobkovým listem vaříme asi 2 až 2,5 hodiny. Vytáhneme, necháme okapat a vložíme na plech. Mírně podlijeme olejem a pečeme v troubě přibližně na 180 °C. Během pečení podléváme. Pečeme minimálně další hodinu. Cílem je zcela měkké maso. Během pečení potíráme směsí z medu, česneku a koření.
Asi 30 minut před dopečením vložíme na čtvrtky nakrájená oloupaná jablka a pečeme společně. Chutě se propojí. Po dopečení kolena vyjmeme a zbylou šťávu scedíme. Přidáme červené víno a ještě povaříme. Omáčka poslouží jako ozdoba či podklad pod kolena.
K tomuto masu podáváme pečivo, hořčici, jablka s křenem, kysané zelí nebo domácí nakládané okurky.
Rozehřejeme si troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao.…
více o Exkluzivní čokoládové muffiny
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou…
více o Tuniakové karbonátky so salsou
Dortovou formu vytřeme máslem. Na dno formy poklademe celé piškoty. Poté si připravíme krém následujícím způsobem. Do…
více o Piškotový dort s jahodami
Cibuli si nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a dáme zpěnit do hrnce. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso…
více o Kari rizoto s kuřecím masem