Vepřovou kýtu opepřete a osolte a nechte několik minut odstát. Cibuli nakrájejte na plátky, nakrájejte i papriku a česnek. Vepřovou kýtu z každé strany opečte na rozpáleném oleji na pánvi. Zezlátlé maso položte do pečicí mísy, na oleji osmažte cibuli. Přidejte papriku a česnek. Mezitím nakrájejte rajče. Okořeňte paprikou a drceným kmínem. Přidejte bujón, rajče, podlijte dvěma deci studené vody a přiveďte k varu. Hotovou směsí zalijte maso. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 80 až 90 minut. Šťávu nakonec můžete zahustit smetanou nebo bílým vínem.
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chili papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v…
více o Těstoviny s dýní a slaninou