Vepřovou kýtu opepřete a osolte a nechte několik minut odstát. Cibuli nakrájejte na plátky, nakrájejte i papriku a česnek. Vepřovou kýtu z každé strany opečte na rozpáleném oleji na pánvi. Zezlátlé maso položte do pečicí mísy, na oleji osmažte cibuli. Přidejte papriku a česnek. Mezitím nakrájejte rajče. Okořeňte paprikou a drceným kmínem. Přidejte bujón, rajče, podlijte dvěma deci studené vody a přiveďte k varu. Hotovou směsí zalijte maso. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 80 až 90 minut. Šťávu nakonec můžete zahustit smetanou nebo bílým vínem.
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme ji na kostičky. Fazole a…
více o Pikantní fazolová pochoutka