Vepřovou kýtu opepřete a osolte a nechte několik minut odstát. Cibuli nakrájejte na plátky, nakrájejte i papriku a česnek. Vepřovou kýtu z každé strany opečte na rozpáleném oleji na pánvi. Zezlátlé maso položte do pečicí mísy, na oleji osmažte cibuli. Přidejte papriku a česnek. Mezitím nakrájejte rajče. Okořeňte paprikou a drceným kmínem. Přidejte bujón, rajče, podlijte dvěma deci studené vody a přiveďte k varu. Hotovou směsí zalijte maso. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 80 až 90 minut. Šťávu nakonec můžete zahustit smetanou nebo bílým vínem.
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.…
více o Rajčatový salát s vejci