Vepřovou kýtu opepřete a osolte a nechte několik minut odstát. Cibuli nakrájejte na plátky, nakrájejte i papriku a česnek. Vepřovou kýtu z každé strany opečte na rozpáleném oleji na pánvi. Zezlátlé maso položte do pečicí mísy, na oleji osmažte cibuli. Přidejte papriku a česnek. Mezitím nakrájejte rajče. Okořeňte paprikou a drceným kmínem. Přidejte bujón, rajče, podlijte dvěma deci studené vody a přiveďte k varu. Hotovou směsí zalijte maso. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 80 až 90 minut. Šťávu nakonec můžete zahustit smetanou nebo bílým vínem.
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
Připravíme si do mísy všechny suché suroviny, přidáme rozstrouhané nebo rozměklé máslo a žloutky, dobře propracujeme a…
více o Pravé vanilkové rohlíčky