Stehna prošpikujeme slaninou, osolíme, zalijeme vínem, přidáme jalovec a necháme uležet přes noc v chladu. Pak stehna rozložíme na máslo do pekáčku, přidáme nadrobno posekanou cibuli a pečeme při 190 stupních asi 50 minut, během pečení podléváme marinádou, v níž bylo maso naložené.
Maso vyjmeme, výpek vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, přilijeme vývar, smetanu, dochutíme solí, pepřem, popřípadě vegetou a vaříme do zhoustnutí.
Okapané zelí promíchejte s cibulí nasekanou najemno a rozprostřete na dno pekáče.
Kuřecí stehna dobře omyjte, osušte a…
více o Kuřecí stehna pečená na zelí
Vločky propláchneme vodou, zalijeme je horkým mlékem (asi 1/2 celkového množství, tj. 1/4 l) a necháme asi 20 minut…
více o Lívance z vloček bez droždí
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku