Stehna prošpikujeme slaninou, osolíme, zalijeme vínem, přidáme jalovec a necháme uležet přes noc v chladu. Pak stehna rozložíme na máslo do pekáčku, přidáme nadrobno posekanou cibuli a pečeme při 190 stupních asi 50 minut, během pečení podléváme marinádou, v níž bylo maso naložené.
Maso vyjmeme, výpek vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, přilijeme vývar, smetanu, dochutíme solí, pepřem, popřípadě vegetou a vaříme do zhoustnutí.
Okapané zelí promíchejte s cibulí nasekanou najemno a rozprostřete na dno pekáče.
Kuřecí stehna dobře omyjte, osušte a…
více o Kuřecí stehna pečená na zelí
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví