Stehna prošpikujeme slaninou, osolíme, zalijeme vínem, přidáme jalovec a necháme uležet přes noc v chladu. Pak stehna rozložíme na máslo do pekáčku, přidáme nadrobno posekanou cibuli a pečeme při 190 stupních asi 50 minut, během pečení podléváme marinádou, v níž bylo maso naložené.
Maso vyjmeme, výpek vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, přilijeme vývar, smetanu, dochutíme solí, pepřem, popřípadě vegetou a vaříme do zhoustnutí.
Okapané zelí promíchejte s cibulí nasekanou najemno a rozprostřete na dno pekáče.
Kuřecí stehna dobře omyjte, osušte a…
více o Kuřecí stehna pečená na zelí
Dušenou kapustu, která nám zbyla z předchozího dne, smícháme s přibližně stejným množstvím jemně strouhaných syrových…
více o Jájiny kapustové bramboráčky
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou