Pečená Chalava Smícháme mouku se skořicí. V jiné míse ušleháme máslo, až zbělá a přidáme žloutky dobře utřené s cukrem. Zpracujeme… více o Pečená Chalava
Pečená zelenina Zeleninu očistíme, omyjeme, lilek necháme vypotit (nakrájíme na kolečka, posolíme, a když pustí šťávu, otřeme ubrouskem… více o Pečená zelenina
Pečená červená řepa Červenou řepu uvaříme vcelku (cca 30 minut). Poté ji nakrájíme na plátky a vkládáme do zapékací misky. Osolíme,… více o Pečená červená řepa
Chcete úrodu vlastní zeleniny? 3 jednoduché fígle, jak urychlit… Vlastnit zahradu nebo zahrádku je v dnešní době, kdy jsou potraviny drahé, velká výhoda.… Celý článek
3x moučník na víkend: Pudinková hrnková bábovka, šumavský… Na Šumavu se nejezdí jen za krásnou přírodou, ale také za skvělou kuchyní. A právě z oblasti… Celý článek
3 tipy, jak doma připravit to nejlahodnější kakao Kakao lidstvo provází už tisíce let. Původem je sice z deštných pralesů Střední a Jižní… Celý článek
Sezona kopřiv je tu! 7 chutných nápadů, jak je využít při vaření Kopřivy jsou sice plevel, který roste téměř všude, a navíc nepříjemně pálí, kuchaři na ně ale… Celý článek
jablecna buchta VI. Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme.… více o jablecna buchta VI.
Co se starým mazancem Mazanec nakrájíme na tenké plátky, plátky rozpůlíme, namažeme marmeládou a slepíme. Slepené půlky plátků máčíme ve… více o Co se starým mazancem
Roláda ze Sunarky Přísady smícháme v misce, vypracujeme těsto a na pocukrovaném alobalu válíme asi 5 mm tlustou placku, na kterou… více o Roláda ze Sunarky
Knedlíčky z odpalovaného těsta Do vody dáme heru a sůl, přivedeme k varu. Do vroucí vody a za stálého míchání přisypeme polovinu (200 g) mouky a… více o Knedlíčky z odpalovaného těsta
Mandarinkový koláč Žloutky, tuk, cukr moučku a kakao šleháme do pěny. Střídavě přidáváme sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva. Těsto… více o Mandarinkový koláč
Povidlové pirohy Z mouky a vody uděláme těsto, které se bude podobat konzistenci žvýkačce. Z těsta vyválíme tenčí placku. Dáme vařit… více o Povidlové pirohy
Spaghetti carbonara (po uhlířsku) Bůček nakrájíme na kostičky nebo na slabší proužky a orestujeme ho na olivovém oleji dozlatova. Ve šlehačce rozšleháme… více o Spaghetti carbonara (po uhlířsku)
Vepřové ledvinky po maďarsku Očištěné ledvinky rozpůlíme, odstraníme z nich močové kanálky a v několika vodách dobře vymneme. Poté je důkladně… více o Vepřové ledvinky po maďarsku
Skořicový koláč se švestkami Máslo, koření a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme, přimícháme práškový cukr a žloutky. Z bílků a cukru ušleháme… více o Skořicový koláč se švestkami
Skládané kuře Nakrájíme jednotlivé suroviny na kousky / nadrobno. Do pekáče vložíme naspod nakrájenou cibuli, na to maso, na to… více o Skládané kuře
Segedínský guláš I. Maso propláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na horkém sádle. Vmícháme… více o Segedínský guláš I.
Jednoduchá kuřecí směs s… Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Ke konci přidáme… více o Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou