Pečená Chalava Smícháme mouku se skořicí. V jiné míse ušleháme máslo, až zbělá a přidáme žloutky dobře utřené s cukrem. Zpracujeme… více o Pečená Chalava
Pečená zelenina Zeleninu očistíme, omyjeme, lilek necháme vypotit (nakrájíme na kolečka, posolíme, a když pustí šťávu, otřeme ubrouskem… více o Pečená zelenina
Pečená červená řepa Červenou řepu uvaříme vcelku (cca 30 minut). Poté ji nakrájíme na plátky a vkládáme do zapékací misky. Osolíme,… více o Pečená červená řepa
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření Lahodný smrkový sirup užívali už naši předkové na řadu neduhů. Můžete ho pít nejen pro jeho… Celý článek
Odhalte konečně tajemství alobalu. Opravdu záleží na tom, jestli… Hliníkovou fólii neboli alobal používáme už víc než sto let a stal se samozřejmou a oblíbenou… Celý článek
Medvědí česnek: 5 způsobů, jak ho můžete uchovat i po sezoně Je vám líto, že medvědí česnek, který v dubnu natrháte, si užijete jen na jaře? Pokud vám v… Celý článek
Pampelišky nejsou dobré jen na med a sirup! Vyzkoušejte… Někdo je považuje za otravný plevel, někdo zase za úžasnou surovinu, která se dá výborně… Celý článek
Vanilkové rohlíčky ze škvarků –… Ze všech ingrediencí vytvoříme těsto, tvoříme rohlíčky. Pečeme na suchém plechu, upečené obalujeme v cukru s vanilkou. více o Vanilkové rohlíčky ze škvarků – levné
Sicilská směs Na tuku zpěníme cibuli, přidáme hovězí a vepřové maso nakrájené na nudličky a podusíme. Přidáme nakrájená drůbeží játra… více o Sicilská směs
Řezy Margot Zahřejeme na mírném ohni a mícháme,až se všechny suroviny spojí. Čokoládu nastrouháme na hrubším struhadle,přidáme… více o Řezy Margot
Malinový likér Maliny nasypeme do láhve. Svaříme vodu s cukrem a přelijeme maliny, přidáme vodku a láhev uzavřeme. Necháme stát asi 3… více o Malinový likér
Květákové placičky s uzeninou Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je… více o Květákové placičky s uzeninou
Hovězí roštěná Maso nakrojíme na krajích, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z obou stran horčicí. Na sádle zprudka opečem maso a… více o Hovězí roštěná
Výborné sýrové kuličky Oba sýry smícháme, tak aby vznikla hmota z které vytvoříme kuličky. Kuličky poté obalíme v mouce,… více o Výborné sýrové kuličky
Dezert Tiramisu Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s cukrem a rozmícháme. Poté přidáme mascarpone. Vše smícháme. Bílky… více o Dezert Tiramisu
Těstovinový salát se zeleninou a… Dáme si vařit těstoviny, které uvaříme do měkka a poté scedíme a opláchneme ve studené vodě. Ostatní ingredience… více o Těstovinový salát se zeleninou a sýrem
Lehký bramborový salát Jarní cibulku nakrájíme,lehce osmahneme v olivovém oleji a necháme vychladnout. Majénézu ochutíme hořčicí,citronem a… více o Lehký bramborový salát
Bešamelová prsíčka v pršutu … Kuřecí prsa očistíme, osolíme, opepříme a obalíme v pršutu. Na trošce oleje opatrně (aby pršut nespadl) osmažíme ze… více o Bešamelová prsíčka v pršutu (prosciutto) s parmezánem
Bramborový salát s vejci Brambory uvařte i se slupkou doměkka. Vejce vařte v osolené vodě 7 minut. Poté vše slijte a vychladlé oloupejte a… více o Bramborový salát s vejci