Zeleninu očistíme, omyjeme, lilek necháme vypotit (nakrájíme na kolečka, posolíme, a když pustí šťávu, otřeme ubrouskem), vše nakrájíme na podobně velké kusy (spíše větší), cibuli na klínky, promícháme ve větším pekáčku či na plechu, posypeme bylinkami, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pečeme v troubě 1 až 1,5 hodiny při zhruba 170 stupních, občas promícháme.
Nepoužíváme horkovzdušnou troubu, ta by nám zeleninu vysušovala. Je lepší, když pustí šťávu.
Zeleninu si předem připravíme nakrájenou na větší kostky. Žampiony můžeme napíchnou celé, pokud odpovídají velikosti…
více o Grilovaná zelenina na špízu
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Uvaříme dětskou krupicovou kaši dle návodu.
Když je kaše hotová přidáme pudink (rozmíchaný v mléce). A vaříme dalčí…
více o Pudinková bábovka (nepečená)
Citrónový krém
1. Citróny dobře omyjte a kůru nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Toto je moment, kde by se…
více o ČOKOLÁDOVO-CITRÓNOVÝ MERINGUE
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort