Zeleninu očistíme, omyjeme, lilek necháme vypotit (nakrájíme na kolečka, posolíme, a když pustí šťávu, otřeme ubrouskem), vše nakrájíme na podobně velké kusy (spíše větší), cibuli na klínky, promícháme ve větším pekáčku či na plechu, posypeme bylinkami, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pečeme v troubě 1 až 1,5 hodiny při zhruba 170 stupních, občas promícháme.
Nepoužíváme horkovzdušnou troubu, ta by nám zeleninu vysušovala. Je lepší, když pustí šťávu.
Zeleninu si předem připravíme nakrájenou na větší kostky. Žampiony můžeme napíchnou celé, pokud odpovídají velikosti…
více o Grilovaná zelenina na špízu
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k…
více o Krakonošovy drny s kapustou
Nakrájíme: cibuli na drobno, okurky a mrkev na plátky, vypeckované olivy na půlky, sýr na větší kostičky. Česnek utřeme…
více o Míchaná vajíčka na zelenině
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.…
více o Těstovinový salát se šunkou
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu