Zeleninu očistíme, omyjeme, lilek necháme vypotit (nakrájíme na kolečka, posolíme, a když pustí šťávu, otřeme ubrouskem), vše nakrájíme na podobně velké kusy (spíše větší), cibuli na klínky, promícháme ve větším pekáčku či na plechu, posypeme bylinkami, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pečeme v troubě 1 až 1,5 hodiny při zhruba 170 stupních, občas promícháme.
Nepoužíváme horkovzdušnou troubu, ta by nám zeleninu vysušovala. Je lepší, když pustí šťávu.
Zeleninu si předem připravíme nakrájenou na větší kostky. Žampiony můžeme napíchnou celé, pokud odpovídají velikosti…
více o Grilovaná zelenina na špízu
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Vločky rozmixujem na jemno a přidáme s kokosem do těsta…
více o Kokosové dukátky (Anglie)