Brambory omyjte a i se slupkou je nakrájejte na asi 3 mm silné plátky. Česnek a na kousky pokrájenou cibuli prolisujte v lisu na česnek do mísy, přidejte čerstvě mletý pepř, nasekanou bazalku, olivový olej a vše promíchejte. Následně přidejte i pokrájené brambory a hezky je v kašovité směsi obalte.
Na plech dejte pečicí papír, na něj vyskládejte plátky brambor a osolte hrubou mořskou solí. Brambory pak vložte asi na 20 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte, až budou růžové. Hotové brambůrky si pak každý může podle libosti namáčet do zakysané smetany.
Brambory oloupeme‚ nakrájíme na kolečka‚ dáme do zapékací mísy‚ osolíme‚ posypeme kmínem a promícháme. Oloupanou cibuli…
více o Pečené brambory s cibulí
1. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a…
více o Zapečené brambory s nádivkou
1. V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a přidáme mléko, olej a vejce.
2. Nyní máme základní těsto na bábovku…
více o Jednoduchá hrnková bábovka
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně