Brambory omyjte a i se slupkou je nakrájejte na asi 3 mm silné plátky. Česnek a na kousky pokrájenou cibuli prolisujte v lisu na česnek do mísy, přidejte čerstvě mletý pepř, nasekanou bazalku, olivový olej a vše promíchejte. Následně přidejte i pokrájené brambory a hezky je v kašovité směsi obalte.
Na plech dejte pečicí papír, na něj vyskládejte plátky brambor a osolte hrubou mořskou solí. Brambory pak vložte asi na 20 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte, až budou růžové. Hotové brambůrky si pak každý může podle libosti namáčet do zakysané smetany.
Brambory oloupeme‚ nakrájíme na kolečka‚ dáme do zapékací mísy‚ osolíme‚ posypeme kmínem a promícháme. Oloupanou cibuli…
více o Pečené brambory s cibulí
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji(cca 8 minut). Poté…
více o Vepřové koleno na tymiánu