Brambory omyjte a i se slupkou je nakrájejte na asi 3 mm silné plátky. Česnek a na kousky pokrájenou cibuli prolisujte v lisu na česnek do mísy, přidejte čerstvě mletý pepř, nasekanou bazalku, olivový olej a vše promíchejte. Následně přidejte i pokrájené brambory a hezky je v kašovité směsi obalte.
Na plech dejte pečicí papír, na něj vyskládejte plátky brambor a osolte hrubou mořskou solí. Brambory pak vložte asi na 20 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte, až budou růžové. Hotové brambůrky si pak každý může podle libosti namáčet do zakysané smetany.
Brambory oloupeme‚ nakrájíme na kolečka‚ dáme do zapékací mísy‚ osolíme‚ posypeme kmínem a promícháme. Oloupanou cibuli…
více o Pečené brambory s cibulí
Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na drobné nudličky¨nakrájené kuřecí maso, orestujeme, přidáme na nudličky…
více o Kuřecí rychlovka – dáštamkari
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme…
více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou