Pečené brambory plněné rajčaty

2.83

hodnoceno: 12
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 4
      ks brambory
    • sůl
    • 2
      ks rajčata
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • pepř mletý
    • bazalka
    • 50
      g parmazán

Postup přípravy receptu

  • Brambory i se slupkou pečlivě omyjeme a uvaříme doměkka. Vodu slijeme, brambory rozpůlíme a necháme vychladnout.
  • Omyjeme bazalku, otrháme lístky a jemně nasekáme. Rajčata spaříme vřelou vodou a oloupeme slupku. Plody rozpůlíme a odstraníme jadérka. Dužinu nakrájíme na malé kostičky. Oloupeme a utřeme česnek.
  • Vydlabeme vnitřky brambor. Hmotu rozmačkáme vidličkou na kaši a přidáme rajčata, česnek, část bazalky a olej. Promícháme, osolíme a opepříme.
  • Troubu rozpálíme na 200 °C. Brambory naplníme připravenou směsí a posypeme jemně nastrouhaným sýrem. Zapékáme až sýr začne tát. Nakonec ozdobíme zbylou bazalkou a ihned podáváme.
  • Pokrm skvěle doplní sklenka červeného vína.
Zařazení: Přílohy Brambory

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.