Brambory i se slupkou pečlivě omyjeme a uvaříme doměkka. Vodu slijeme, brambory rozpůlíme a necháme vychladnout.
Omyjeme bazalku, otrháme lístky a jemně nasekáme. Rajčata spaříme vřelou vodou a oloupeme slupku. Plody rozpůlíme a odstraníme jadérka. Dužinu nakrájíme na malé kostičky. Oloupeme a utřeme česnek.
Vydlabeme vnitřky brambor. Hmotu rozmačkáme vidličkou na kaši a přidáme rajčata, česnek, část bazalky a olej. Promícháme, osolíme a opepříme.
Troubu rozpálíme na 200 °C. Brambory naplníme připravenou směsí a posypeme jemně nastrouhaným sýrem. Zapékáme až sýr začne tát. Nakonec ozdobíme zbylou bazalkou a ihned podáváme.
Papriky pečeme na grilu do vytvoření černých skvrn. Poté je dáme do sáčku, kde vychladnou a změknou. Papriky oloupeme a…
více o Papriky pečené s rajčaty
Brambory oloupeme‚ nakrájíme na kolečka‚ dáme do zapékací mísy‚ osolíme‚ posypeme kmínem a promícháme. Oloupanou cibuli…
více o Pečené brambory s cibulí
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Přebraný špenát v několikeré vodě vypereme, vložíme do většího množství vařící vody a necháme 3 minuty povařit. Vařený…
více o Špenátové karbanátky bez masa
Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými…
více o Nepečený ostružinový dort