Oloupané, pokrájené brambory dáme zapéct do trouby na pomaštěný plech, aby se vytvořila nahnědlá kůrčička. Před dopečením osolíme a můžeme přidat další koření, případně místo soli použít podravku. Dobrý je i česnek utřený se solí.
Omáčka: cibuli nadrobno pokrájenou podusíme na tuku. Přidáme mouku, kterou krátce opražíme. Přilijeme mléko, promícháme a necháme přijít k varu. Po krátkém povaření přidáme nastrouhaný sýr, který necháme rozehřát. Ke konci rozmícháme v omáčce už jen zakysanou smetanu a rajčata pokrájená na kousky. Dle potřeby můžeme dochutit, ale až ke konci, jelikož sýr je již slaný. S takto připravenou omáčkou přeléváme brambory nandané na talíř.
Uvařte těstoviny - špagety. Než se uvaří těstoviny opečte na velké pánvi na kostičky nakrájenou šunku a pórek, potom…
více o Špagety se sýrovou omáčkou
Salám nakrájíme na malé nudličky. Dáme na rozpálený olej, zprudka orestujeme a přidáme nakrájenou cibuli, žampiony a…
více o Potěšení pekelníka Pelešníka
Mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme asi…
více o Mrkvové hvězdičky se zázvorem
Citrónový krém
1. Citróny dobře omyjte a kůru nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Toto je moment, kde by se…
více o ČOKOLÁDOVO-CITRÓNOVÝ MERINGUE