Oloupané, pokrájené brambory dáme zapéct do trouby na pomaštěný plech, aby se vytvořila nahnědlá kůrčička. Před dopečením osolíme a můžeme přidat další koření, případně místo soli použít podravku. Dobrý je i česnek utřený se solí.
Omáčka: cibuli nadrobno pokrájenou podusíme na tuku. Přidáme mouku, kterou krátce opražíme. Přilijeme mléko, promícháme a necháme přijít k varu. Po krátkém povaření přidáme nastrouhaný sýr, který necháme rozehřát. Ke konci rozmícháme v omáčce už jen zakysanou smetanu a rajčata pokrájená na kousky. Dle potřeby můžeme dochutit, ale až ke konci, jelikož sýr je již slaný. S takto připravenou omáčkou přeléváme brambory nandané na talíř.
Uvařte těstoviny - špagety. Než se uvaří těstoviny opečte na velké pánvi na kostičky nakrájenou šunku a pórek, potom…
více o Špagety se sýrovou omáčkou
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů…
více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
V misce smícháme tvaroh, vejce, sůl, pudink a přisypáváme dětskou krupici, až nám vznikne těsto trochu hustší než na…
více o Tvarohové halušky s jahodami