Oloupané, pokrájené brambory dáme zapéct do trouby na pomaštěný plech, aby se vytvořila nahnědlá kůrčička. Před dopečením osolíme a můžeme přidat další koření, případně místo soli použít podravku. Dobrý je i česnek utřený se solí.
Omáčka: cibuli nadrobno pokrájenou podusíme na tuku. Přidáme mouku, kterou krátce opražíme. Přilijeme mléko, promícháme a necháme přijít k varu. Po krátkém povaření přidáme nastrouhaný sýr, který necháme rozehřát. Ke konci rozmícháme v omáčce už jen zakysanou smetanu a rajčata pokrájená na kousky. Dle potřeby můžeme dochutit, ale až ke konci, jelikož sýr je již slaný. S takto připravenou omáčkou přeléváme brambory nandané na talíř.
Uvařte těstoviny - špagety. Než se uvaří těstoviny opečte na velké pánvi na kostičky nakrájenou šunku a pórek, potom…
více o Špagety se sýrovou omáčkou
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme na rozpáleném oleji společně s nadrobno nakrájenou slaninou. Když…
více o Vepřová plec po Znojemsku
Oloupeme a nakrájíme na kostky cibuli, kretou opražíme na na sádle, potom přihodíme vykostěné koleno na kostky. Jakmile…
více o Segedínský guláš by sokoliczek