Nejdříve si rozehřejeme troubu na 150 °C. Misku vymažeme olejem, je možno i máslem. Jablko zbavíme ohryzku a slupky. Nakrájíme na menší kousky a dáme do misky spolu s cukrem a skořicí. Posypeme strouhanými ořechy a dáme do trouby. Pečeme 20–30 minut, záleží také na tom, jak vysoko máte rošt (já ho mám úplně dole). Asi 5 minut před koncem posypeme slunečnicovými semínky, aby se nespálily. Upečené jablko vytáhneme, posypeme rozinkami a konzumujeme.
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě