Svaříme si vodu a necháme ji vychladnout. Do vody přidáme nadrcený česnek, sůl, pepř a trochu kmínu. Mezitím si očistíme a omyjeme kolena, která pak vložíme do směsi s kořením. Takto nachystaná kolena necháme v chladu za občasného otáčení odležet zhruba jeden až dva dny.
Poté kolena i s vodou, v níž se marinovala, dáme do většího hrnce a případně dolijeme studenou vodou tak, aby byla ponořená. Přisypeme zbývající koření a zvolna vaříme asi tak hodinu. Pak je vyjmeme, vložíme na pečicí plech a podlijeme vývarem. Přidáme 6 celých cibulí a pár stroužků česneku na vůni. Kolena hodně posolíme a dáme péct zhruba na hodinu do trouby. Po upečení vytáhneme z trouby a můžeme servírovat. Na talíři koleno zlehka posypeme čerstvě strouhaným křenem. Podáváme s hořčicí a chlebem.
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě
Cibule oloupeme a nakrájíme nahrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku.…
více o Pečené vepřové koleno na zelí
Sojové kostky zalijeme soj.omáčkama a worchestrem,přilijeme vodu a uvaříme do měkka.Nakrájenou větší cibuli osmahneme…
více o Sojové maso se sojovou omáčkou
hřebíček, pepř, zázvor a skořici zalijeme 0,5l vody, uvedeme do varu a 5 minut povaříme. Poté odstavíme z plotny, ihned…
více o Orientální nápoj pro zahřátí