Svaříme si vodu a necháme ji vychladnout. Do vody přidáme nadrcený česnek, sůl, pepř a trochu kmínu. Mezitím si očistíme a omyjeme kolena, která pak vložíme do směsi s kořením. Takto nachystaná kolena necháme v chladu za občasného otáčení odležet zhruba jeden až dva dny.
Poté kolena i s vodou, v níž se marinovala, dáme do většího hrnce a případně dolijeme studenou vodou tak, aby byla ponořená. Přisypeme zbývající koření a zvolna vaříme asi tak hodinu. Pak je vyjmeme, vložíme na pečicí plech a podlijeme vývarem. Přidáme 6 celých cibulí a pár stroužků česneku na vůni. Kolena hodně posolíme a dáme péct zhruba na hodinu do trouby. Po upečení vytáhneme z trouby a můžeme servírovat. Na talíři koleno zlehka posypeme čerstvě strouhaným křenem. Podáváme s hořčicí a chlebem.
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě
Cibule oloupeme a nakrájíme nahrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku.…
více o Pečené vepřové koleno na zelí
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a ze všech stran opečeme na másle. Potom přidáme nadrobno pokrájenou cibulku,…
více o Vepřové s jablky na kmíně