Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů do hloubky 0,5 cm a všude dobře prosolíme. Tmavý ležák (3 dl) svaříme na třetinu, přidáme olej, strouhaný česnek, špetku majoránky, drceného kmínu, pepře i sladké papriky. Směsí důkladně potřeme koleno, pak je vložíme do mikrotenového sáčku, zalijeme zbytkem nálevu, pytlík uzavřeme a vše necháme celý den marinovat. Naložené koleno dáme na 1,5 hodiny do trouby (170 °C) a podléváme zbytkem piva. Podáváme s čerstvým křenem, hořčicí a nejlépe s cibulovým chlebem.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Zhladké mouky ,tvarohu a soli vypracujeme jemné těsto. Dáme jej do misky a necháme 20 nimut odležet v chladničce,aby…
více o Půlměsíce z tvarohového těsta
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky