Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů do hloubky 0,5 cm a všude dobře prosolíme. Tmavý ležák (3 dl) svaříme na třetinu, přidáme olej, strouhaný česnek, špetku majoránky, drceného kmínu, pepře i sladké papriky. Směsí důkladně potřeme koleno, pak je vložíme do mikrotenového sáčku, zalijeme zbytkem nálevu, pytlík uzavřeme a vše necháme celý den marinovat. Naložené koleno dáme na 1,5 hodiny do trouby (170 °C) a podléváme zbytkem piva. Podáváme s čerstvým křenem, hořčicí a nejlépe s cibulovým chlebem.
Krabí tyčinky, pokud jsou zmrzlé, krátce povaříme a nasekáme. Totéž uděláme s chřestem a pokrájíme na kousky, brambory…
více o Karbanátky z krabích tyčinek
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu…
více o Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou…
více o Nakládané žampiony se sýrem