Troubu předehřejte na 220 °C. Kuře řádně omyjte a osušte papírovou utěrkou. Vnitřek osolte a vložte do něj nakrájený citron, stroužky očištěného česneku, snítky čerstvého tymiánu a rozmarýnu. Kýty svažte kuchyňským provázkem. Celé kuře dobře osolte a opepřete. Pak důkladně potřete máslem a vložte do vymazaného pekáče. Pečte v dobře vyhřáté troubě asi 60 minut (přesná doba pečení odpovídá konkrétní váze kuřete).
Podávejte s vařeným bramborem nebo rýží.
Kuře takto upečené je velmi šťavnaté a voňavé díky potírání máslem a také zásluhou citronové výplně.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky a rozkrájené vlašské ořechy a promícháme. Nakonec vmícháme…
více o Tvarohový biskupský chlebíček