Kuřecí prsa prořízneme tak, aby vznikly tenčí plátky. Ty trošku naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením nebo kořenicí směsí na kuře. Poklademe plátky salámu, proužky hermelínu a sterilovanými kapiemi a zavineme. Naskládáme do pekáčku, na povrchu ještě posypeme grilovacím kořením, obložíme cibulí nakrájenou na půlměsíčky, přidáme kousek másla a trochu podlijeme vodou. Dáme do trouby péct. Pečeme odkryté při 200 °C asi 40 minut a během pečení občas přeléváme šťávou, asi 15 minut před dopečením ještě polijeme asi 1/2 kelímkem smetany.
Vhodná příloha je bramborová kaše, rýže, hranolky... a zeleninová obloha. Výborné jsou závitky i studené.
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a…
více o Chalupářský špíz z kuřete
Vymícháme cukr s tukem, pak v míse nasledně smícháme všechny ingrediencie spolu. Tvarujeme malé kuličky, které stlačíme…
více o Celozrnná vánoční kolečka
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
1. Řepu uvařte v páře, zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na větší kousky.
2. Dejte di mixéru s polu s nakrájeným bílým…
více o Pantzarosalata Hany Michopolu