Kuřecí prsa prořízneme tak, aby vznikly tenčí plátky. Ty trošku naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením nebo kořenicí směsí na kuře. Poklademe plátky salámu, proužky hermelínu a sterilovanými kapiemi a zavineme. Naskládáme do pekáčku, na povrchu ještě posypeme grilovacím kořením, obložíme cibulí nakrájenou na půlměsíčky, přidáme kousek másla a trochu podlijeme vodou. Dáme do trouby péct. Pečeme odkryté při 200 °C asi 40 minut a během pečení občas přeléváme šťávou, asi 15 minut před dopečením ještě polijeme asi 1/2 kelímkem smetany.
Vhodná příloha je bramborová kaše, rýže, hranolky... a zeleninová obloha. Výborné jsou závitky i studené.
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná