Kuřecí prsa prořízneme tak, aby vznikly tenčí plátky. Ty trošku naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením nebo kořenicí směsí na kuře. Poklademe plátky salámu, proužky hermelínu a sterilovanými kapiemi a zavineme. Naskládáme do pekáčku, na povrchu ještě posypeme grilovacím kořením, obložíme cibulí nakrájenou na půlměsíčky, přidáme kousek másla a trochu podlijeme vodou. Dáme do trouby péct. Pečeme odkryté při 200 °C asi 40 minut a během pečení občas přeléváme šťávou, asi 15 minut před dopečením ještě polijeme asi 1/2 kelímkem smetany.
Vhodná příloha je bramborová kaše, rýže, hranolky... a zeleninová obloha. Výborné jsou závitky i studené.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka