Kuřecí prsa prořízneme tak, aby vznikly tenčí plátky. Ty trošku naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením nebo kořenicí směsí na kuře. Poklademe plátky salámu, proužky hermelínu a sterilovanými kapiemi a zavineme. Naskládáme do pekáčku, na povrchu ještě posypeme grilovacím kořením, obložíme cibulí nakrájenou na půlměsíčky, přidáme kousek másla a trochu podlijeme vodou. Dáme do trouby péct. Pečeme odkryté při 200 °C asi 40 minut a během pečení občas přeléváme šťávou, asi 15 minut před dopečením ještě polijeme asi 1/2 kelímkem smetany.
Vhodná příloha je bramborová kaše, rýže, hranolky... a zeleninová obloha. Výborné jsou závitky i studené.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou