Maso naložíme nejlépe den předem do marinády ze soli, pepře a másla (lze zaměnit za pikantnější již prodávané marinády). Maso vložíme do pekáče, přidáme kousek másla a lehce podlijeme. Vepřové maso dáme péct při 220 °C nejméně na 1,5 hodiny. Následně podléváme dle potřeby.
Během toho si nakrájíme cibuli a dáme ji smažit na másle. Přidáme na plátky nakrájené houby (nejlépe čerstvé či mražené). Poté, co obojí zezlátne, zalijeme šlehačkou (případně smetanou na vaření), přidáme rozpuštěný masox a trochu pepře. Přivedeme k varu a postupně přes sítko (při současném míchání) přidáme hladkou mouku. Poté vaříme za občasného míchání na mírném ohni.
Upečené maso nakrájíme na plátky a vložíme do omáčky. Velmi důležitá je šťáva z výpeku, kterou rovněž nalijeme do omáčky, poté chvíli vaříme společně. Dosolíme, dopepříme.
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
-smícháme mouku, kypřící prášek, (granko) a cukr
-přidáme vejce
-přidáme mléko, olej a dobře promícháme
-vložíme do…
více o Rychlá buchta do mikrovlnky
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage