Ovoce nakrájíme na malé kousky, vsypeme na plech, dáme borůvkový kompot a všechny ostatní ingredience, promícháme a dáme do trouby péct asi tak půl hodiny.
Vzniklou směs dáme do sklenice, uložíme v lednici. Do hrnku si podle chuti dáme směs, většinou stačí jedna lžíce a zalijeme vroucí vodou a máme vynikající čaj s kousky ovoce.
Ovoce si můžeme dát podle své chuti i broskve, meruňky – prostě, co je zrovna na trhu a co máme rádi. Borůvkový kompot ale chybět nesmí, ten dodá barvu a šťávu.
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky