Ovoce nakrájíme na malé kousky, vsypeme na plech, dáme borůvkový kompot a všechny ostatní ingredience, promícháme a dáme do trouby péct asi tak půl hodiny.
Vzniklou směs dáme do sklenice, uložíme v lednici. Do hrnku si podle chuti dáme směs, většinou stačí jedna lžíce a zalijeme vroucí vodou a máme vynikající čaj s kousky ovoce.
Ovoce si můžeme dát podle své chuti i broskve, meruňky – prostě, co je zrovna na trhu a co máme rádi. Borůvkový kompot ale chybět nesmí, ten dodá barvu a šťávu.
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage