Ovoce nakrájíme na malé kousky, vsypeme na plech, dáme borůvkový kompot a všechny ostatní ingredience, promícháme a dáme do trouby péct asi tak půl hodiny.
Vzniklou směs dáme do sklenice, uložíme v lednici. Do hrnku si podle chuti dáme směs, většinou stačí jedna lžíce a zalijeme vroucí vodou a máme vynikající čaj s kousky ovoce.
Ovoce si můžeme dát podle své chuti i broskve, meruňky – prostě, co je zrovna na trhu a co máme rádi. Borůvkový kompot ale chybět nesmí, ten dodá barvu a šťávu.
Z jablek odkrojíme horní část a vykrojíme jaderník. Potom jablka vydlabeme. Vnitřek potřeme citronovou šťávou, osolíme,…
více o Jablka plněná mletým masem
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena