Vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme a zaprášíme moukou. Ve vlažném mléce s cukrem necháme vzejít kvasnice, přidáme brambory a postupně přidáváme mouku, až vznikne tuhé těsto. Necháme asi 2 hodiny kynout, občas promícháme. Těsto zřídne, ale mouku přidáváme jen tolik, aby se s ním dalo pracovat. Pak buď vykrajujeme lžící a roztáhneme pomoučenými prsty nebo vyválíme a rozkrájíme na čtverce. Plníme nádivkou a uzavřeme jako buchty. Klademe do pekáče dál od sebe, necháme 1/2 hodiny kynout, hodně omastíme sádlem a pečeme do tmavě červené barvy. Upečené vyklopíme z pekáče a oddělíme od sebe.
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený…
více o Blesková roláda s pudinkem
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky