Vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme a zaprášíme moukou. Ve vlažném mléce s cukrem necháme vzejít kvasnice, přidáme brambory a postupně přidáváme mouku, až vznikne tuhé těsto. Necháme asi 2 hodiny kynout, občas promícháme. Těsto zřídne, ale mouku přidáváme jen tolik, aby se s ním dalo pracovat. Pak buď vykrajujeme lžící a roztáhneme pomoučenými prsty nebo vyválíme a rozkrájíme na čtverce. Plníme nádivkou a uzavřeme jako buchty. Klademe do pekáče dál od sebe, necháme 1/2 hodiny kynout, hodně omastíme sádlem a pečeme do tmavě červené barvy. Upečené vyklopíme z pekáče a oddělíme od sebe.
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků