Vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme a zaprášíme moukou. Ve vlažném mléce s cukrem necháme vzejít kvasnice, přidáme brambory a postupně přidáváme mouku, až vznikne tuhé těsto. Necháme asi 2 hodiny kynout, občas promícháme. Těsto zřídne, ale mouku přidáváme jen tolik, aby se s ním dalo pracovat. Pak buď vykrajujeme lžící a roztáhneme pomoučenými prsty nebo vyválíme a rozkrájíme na čtverce. Plníme nádivkou a uzavřeme jako buchty. Klademe do pekáče dál od sebe, necháme 1/2 hodiny kynout, hodně omastíme sádlem a pečeme do tmavě červené barvy. Upečené vyklopíme z pekáče a oddělíme od sebe.
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto…
více o Houstičky z domácí pekárny