Cibule oloupeme a nakrájíme nahrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku. Poté nařízneme několikrát kolena z obou stran a do zářezů vsuneme plátky česneku. Potom kolena položíme do pekáčku na cibuli a posypeme solí, kmínem, zbytkem cibule a zbytkem česneku (pokud jsme nedali veškerý česnek do zářezů a nějaký zbyl). Já jsem sůl nasypala lehce i do zářezů. Zalijeme 3 dl vody a přiklopíme druhým pekáčkem. Takto pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi hodinu a 40 minut. Potom pekáček sundáme a pečeme dalších 40 minut. Jako další krok pekáček vyndáme z trouby, kolena vyjmeme a do pekáčku rozproztřeme vymačkané kysané zelí. Na zelí položíme kolena, ale otočíme je vzhůru nohama a bez přiklopení pečeme dalších 40 minut. Zelí se nasákne a promíchá s cibulí a česnekem a dostane zvláštní chuť.
Podáváme s knedlíkem, vařenými brambory nebo jen s chlebem.
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji (cca 8 minut). Poté…
více o Vepřové koleno na tymiánu
Heru utřeme s cukrem a vejci do pěny. Přidáme mouku s kypřícím práškem a špetkou soli.Čokoládu a ořechy posekáme na…
více o Americké čokoládové cookies
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky