Cibule oloupeme a nakrájíme nahrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku. Poté nařízneme několikrát kolena z obou stran a do zářezů vsuneme plátky česneku. Potom kolena položíme do pekáčku na cibuli a posypeme solí, kmínem, zbytkem cibule a zbytkem česneku (pokud jsme nedali veškerý česnek do zářezů a nějaký zbyl). Já jsem sůl nasypala lehce i do zářezů. Zalijeme 3 dl vody a přiklopíme druhým pekáčkem. Takto pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi hodinu a 40 minut. Potom pekáček sundáme a pečeme dalších 40 minut. Jako další krok pekáček vyndáme z trouby, kolena vyjmeme a do pekáčku rozproztřeme vymačkané kysané zelí. Na zelí položíme kolena, ale otočíme je vzhůru nohama a bez přiklopení pečeme dalších 40 minut. Zelí se nasákne a promíchá s cibulí a česnekem a dostane zvláštní chuť.
Podáváme s knedlíkem, vařenými brambory nebo jen s chlebem.
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji (cca 8 minut). Poté…
více o Vepřové koleno na tymiánu
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a…
více o Kuřecí prsa se žampiony
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa