Pečené vepřové koleno na zelí

3.1

hodnoceno: 10
Příprava: 20 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 6
      ks cibule velkých jako pěst
    • 1
      hrst sůl
    • 2
      ks česnek středně velké hlavičky
    • 3
      dl voda
    • 500
      g kysané zelí
    • 1
      hrst kmín
    • 2
      ks vepřové koleno

Postup přípravy receptu

  • Cibule oloupeme a nakrájíme nahrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku. Poté nařízneme několikrát kolena z obou stran a do zářezů vsuneme plátky česneku. Potom kolena položíme do pekáčku na cibuli a posypeme solí, kmínem, zbytkem cibule a zbytkem česneku (pokud jsme nedali veškerý česnek do zářezů a nějaký zbyl). Já jsem sůl nasypala lehce i do zářezů. Zalijeme 3 dl vody a přiklopíme druhým pekáčkem. Takto pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi hodinu a 40 minut. Potom pekáček sundáme a pečeme dalších 40 minut. Jako další krok pekáček vyndáme z trouby, kolena vyjmeme a do pekáčku rozproztřeme vymačkané kysané zelí. Na zelí položíme kolena, ale otočíme je vzhůru nohama a bez přiklopení pečeme dalších 40 minut. Zelí se nasákne a promíchá s cibulí a česnekem a dostane zvláštní chuť.
  • Podáváme s knedlíkem, vařenými brambory nebo jen s chlebem.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.