1 V rendlíku rozehřejte sádlo a opečte na něm cibuli a uzené. Přidejte kysané zelí, posypte kmínem, podlijte trochou vody a 10 minut poduste. Ochutnejte, popřípadě doslaďte.
2 Troubu zahřejte na 200 °C. Brambory oloupejte a nastrouhejte do mísy, osušte, přidejte vejce, mouku, česnek, majoránku, opepřete, osolte a promíchejte.
3 Pekáček o rozměrech cca 20 × 30 cm vyložte pečicím papírem, případně jen vymažte sádlem, a na dno rozprostřete polovinu těsta. Vložte do trouby a asi čtvrt hodiny pečte. Pekáček vyjměte a troubu ztlumte na 175 °C. Na předpečené těsto pak naklaďte zelnou náplň a vše zakryjte zbylým těstem. Pekáček vraťte do trouby a pečte ještě asi 35 minut dozlatova. Upečené nakrájejte na větší kousky a podávejte.
Uděláme si klasické palačinky. Zelí uvaříme, přidáme na kostičky nakrájené uzené a nasekané houby (podušené). Palačinky…
více o Palačinky se zelím a uzeným
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Pekáč vymažeme máslem a poklademe na kolečka nakrájenou cibulí (hodně), na to poklademe již okořeněné kuře. Dáme péct.…
více o Francouzské kuře se sýrem
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibulku a na mírném ohni ji necháme zpěnit, až změkne, ale ještě nezačne…
více o Mrkvová polévka s pomerančem
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli a restujeme 5 min.pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory na kostičky a…
více o Bramboračka pro malé kuchaře