g
ovoce
(maliny, borůvky, třesně, jahody, letní jablka,...)
3
ks
badyán
0,3
lžička
kardamom
500
g
cukr
(množství podle sladkosti ovoce)
Postup přípravy receptu
Třešně a meruňky vypeckujeme, z jablek odstraníme jádřince a citrony oloupeme. Větší ovoce pokrájíme.
Všechno ovoce v hlubším plechu zasypeme cukrem a přidáme koření. Promícháme a v troubě při 200 °C pečeme asi 35 minut. Po vytažení do něj vmícháme rum.
Ovoce se šťávou rozdělíme do sklenic, dobře je uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Při servírování dáme do šálku 3–4 lžičky ovocné směsi a zalijeme vroucí vodou.
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme…
více o Pangas se žampiony a pórkem
V horké lázni si roztopíme čokoládu a tuk (horká lázeň je hrnec s vodou, ve kterém je menší hrnec, kam si dáme čokoládu…
více o Piškotové dezertíky na špejli
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku