g
ovoce
(maliny, borůvky, třesně, jahody, letní jablka,...)
3
ks
badyán
0,3
lžička
kardamom
500
g
cukr
(množství podle sladkosti ovoce)
Postup přípravy receptu
Třešně a meruňky vypeckujeme, z jablek odstraníme jádřince a citrony oloupeme. Větší ovoce pokrájíme.
Všechno ovoce v hlubším plechu zasypeme cukrem a přidáme koření. Promícháme a v troubě při 200 °C pečeme asi 35 minut. Po vytažení do něj vmícháme rum.
Ovoce se šťávou rozdělíme do sklenic, dobře je uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Při servírování dáme do šálku 3–4 lžičky ovocné směsi a zalijeme vroucí vodou.
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.
…
více o Makový koláč s meruňkami
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky.…
více o Květákové placky se žampiony
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou