g
ovoce
(maliny, borůvky, třesně, jahody, letní jablka,...)
3
ks
badyán
0,3
lžička
kardamom
500
g
cukr
(množství podle sladkosti ovoce)
Postup přípravy receptu
Třešně a meruňky vypeckujeme, z jablek odstraníme jádřince a citrony oloupeme. Větší ovoce pokrájíme.
Všechno ovoce v hlubším plechu zasypeme cukrem a přidáme koření. Promícháme a v troubě při 200 °C pečeme asi 35 minut. Po vytažení do něj vmícháme rum.
Ovoce se šťávou rozdělíme do sklenic, dobře je uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Při servírování dáme do šálku 3–4 lžičky ovocné směsi a zalijeme vroucí vodou.
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Celá vejce s cukrem našleháme a pak postupně přidáme všechny zbývající ingredience. Dáme do vymazané formy a pečeme. Je…
více o Bábovka s jablky a ořechy
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka